Krabbekløer med kryddermayonnaise
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Friske krabbekløer skal helst købes hos fiskehandleren – og de smager så dejligt i sig selv, at du kan servere dem helt enkelt med brød og dip til.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg krabbekløerne i en gryde med kogende vand tilsat dildfrø, salt og eddike.
Lad dem koge i 10 minutter, og sluk så for varmen. Lad kløerne trække i lagen, til den er blevet lun. Hæld kogevandet fra.
Rør mayonnaise sammen med ketchup, salt og peber. Klip eller hak purløg fint, og rør det i mayonnaiseblandingen.
Inden servering skal skallen på de afkølede krabbekløer slås i stykker, så man kan komme ind til kødet. Brug bagsiden af en ske til at slå på kløerne, ligesom når man slår på skallen af et kogt æg.
Skær citronen i både, og servér krabbekløerne med kryddermayonnaise, citronbåde og brød.
Tip!
Den nemmeste måde at få kødet ud af krabbekløerne er med en hummergaffel. Har du ikke sådan nogle, kan andre lange, tynde redskaber bruges, fx træspyd, små frugtknive, kagegafler eller lign.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk