Koteletter og løgkompot med blomkål og vanilje
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Den grove løgkompot har en sur-sødlig smag, som giver et frisk modspil til kødet. Løgkompotten smager også godt som tilbehør til stegt eller dampet fisk.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løgene, og snit dem fint. Steg dem i olie i en gryde ved svag varme i 3-4 minutter.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med sukkeret. Kom vaniljesukkeret i gryden sammen med den tomme stang, æbleeddike og hel kanel, og bring det i kog.
Skær blomkål i små buketter, og kom dem i gryden sammen med lidt vand. Lad kompotten småkoge i 20 minutter, til blomkålen er mør med lidt bid. Smag til med salt og peber.
Steg koteletterne i olie på en pande ca. 3 minutter på hver side, til de er gennemstegte, men stadig saftige. Krydr med salt og peber.
Rist brødet. Skyl salaten, og vend den med olie og citronsaft.
Anret koteletterne med grillet brød, løgkompot og grøn salat. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk