Koteletter med rodfrugtsalat og gorgonzola
13. maj 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En klassisk kotelet er herlig hverdagsmad, som med fordel kan serveres sammen med en fyldig salat med blå ost.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl pastinakker, persillerødder og gulerødder, og skær det hele i både eller grove stave. Vend dem med olie, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og krydr med rosmarin, salt og peber.
Bag rodfrugterne i ovnen i 25 minutter, til de er næsten møre. Tag dem ud, og dryp med honning. Sæt dem tilbage i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
Skyl og tør feldsalaten. Rør sennep, eddike og olie sammen, og krydr med salt og peber. Vend dressingen sammen med salat og bagte rodfrugter. Anret salaten i en skål, og top med smuldret blå ost.
Steg koteletterne i olie og smør på en varm pande i 3-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber, og servér koteletterne til rodfrugtsalaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk