Koteletter med parmaskinke og søde kartoffelfritter
28. juni 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Alle elsker fritter, og de er hurtige at smide i ovnen, hvis der dukker uventede gæster op. Tilpas selv styrken på chilidressingen, så den ikke bliver for stærk.
Ingredienser
Udstyr
tandstikker
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210°. Skræl kartoflerne, og skær dem i aflange fritter. Læg dem i en frysepose med olie, tørret rosmarin og salt, og ryst posen godt, så det hele fordeler sig jævnt på kartoflerne. Fordel fritterne på en bageplade med bagepapir, og drys friskrevet parmesan og grofthakket frisk rosmarin ud over dem. Bag fritterne i ovnen i 25-30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Bank koteletterne let flade, dup dem tørre, og krydr dem med salt og peber. Hak hvidløg og rosmarin fint, og fordel blandingen på den ene side af koteletterne. Læg en skive parmaskinke over hver kotelet, og sæt den fast med en tandstik.
Opvarm en pande med olie, og steg koteletterne først med skinkesiden nedad i 3-4 minutter på hver side afhængig af tykkelsen på kødet.
Rør cremefraiche, ketchup, chilisauce og honning sammen i en skål, og smag til med salt.
Anret koteletter med kartoffelfritter, skyllet feldsalat og chilidressing, og servér med citronbåde, så hver gæst selv kan dryppe lidt citronsaft over sin portion.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk