Koteletter med gorgonzola og karamelliserede løg
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Møre koteletter med smeltet gorgonzola, sødlige løg og sprød julesalat, der giver knas og friskhed til de klassiske koteletter. Det hele kan tilberedes på kort tid!
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og kog dem i en gryde med letsaltet vand i 20 minutter, til de er møre.
Pil løg og rødløg, og halvér dem. Steg de halve løg i lidt smør eller olie med skærefladen nedad på en pande ved middelvarme i 10-15 minutter. Løgene skal være let karamelliserede og tilpas møre.
Krydr koteletterne med blade fra timiankviste, salt og peber. Brun koteletterne i olie eller smør på en pande i 1 minut på hver side ved høj varme.
Steg dem i yderligere ca. 3 minutter på hver side ved middelvarme, til de er gennemstegte.
Skyl julesalathovederne, pluk bladene, og bræk dem i mindre stykker. Hak valnødderne groft, og bland dem sammen med julesalaten i en skål.
Rør appelsinsaft, rødvinseddike, dijonsennep og olivenolie sammen til en jævn dressing. Smag til med salt og peber.
Hæld rødvinsmarinaden over julesalaten lige før servering.
Tag koteletterne af panden. Skær gorgonzola i lige store stykker, og læg dem straks oven på koteletterne sammen med de karamelliserede løg.
Servér koteletterne sammen med julesalat, kogte kartofler og brød.
Tip!
Er du ikke glad for den lidt skarpe gorgonzola, kan du erstatte den med en mildere ost, fx brie eller frisk mozzarella.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk