Koteletter med bagte tomater og kikærtesalat

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Stegte svinekoteletter med en god kikærtesalat, som giver fylde og bid til retten. De lækre bagte tomater tilfører både sødme, syre og en frisk smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær tomaterne i halve. Læg dem med skærefladen opad i et ovnfad, drys med sukker, salt og peber, og bag dem i ovnen ved 120° i 1 time. Lad dem køle helt af.
Skær forårsløg i tynde skiver på skrå, og drys dem over de kolde tomater. Smuldr gedeost over, og krydr med olivenolie, salt og peber.
Pres saften af citronen. Hak chilien fint. Skyl kikærterne i et dørslag, og vend dem med chili, citronsaft, sesamolie, rødbedespirer, salt og peber.
Riv skallen af citronen. Knus hvidløget, og bland det sammen med citronskal og krydderurter.
Hold koteletternes fedtkant ned mod en varm pande, til den er gylden. Steg koteletterne i lidt olie i 10 minutter på hver side, og drys dem med krydderurteblandingen, salt og peber.
Servér koteletterne med bagte tomater og kikærtesalat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar