Koteletter i fad med svampe og flødesauce

1. november 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Med såvel bacon som fløde på ingredienslisten er denne familievenlige ret en sikker vinder. Den er endda nem at tilberede, fordi kødet kun skal brunes på panden og derefter steges færdigt i ovnen.

Ingredienser

Sådan gør du

Krydr koteletterne med paprika, salt og peber. Steg dem i smør på en pande, til de er jævnt lysebrune på begge sider. Læg dem<br /> i et ovnfast fad. Tænd ovnen på 200º.
Steg bacontern gyldne på panden, og læg dem på fedtsugende papir.
Rens champignoner, og skær dem i halve eller kvarte. Pil løg, og skær dem i tynde både. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver.
Steg champignoner, løg og gulerødder let gyldne i smør i en dyb pande i 2-3 minutter ved høj varme. Krydr med paprika, timian, salt og peber. Tilsæt bacontern, tomatpuré, hakkede tomater, sennep og fløde, og bring saucen i kog. Lad den simre i 10 minutter, og smag til med æbleeddike, salt og peber.
Kog risene efter anvisningen på pakken. Pluk timian.
Hæld fløde-grøntsags-saucen over koteletterne i fadet, og sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til koteletterne er netop gennemstegte.
Skyl, pluk og tør salaten, og fordel den på et fad. Dryp med olivenolie og citronsaft, og krydr med salt og peber.
Tag fadet med koteletter ud af ovnen, drys med frisk timian, og servér dem direkte fra fadet med ris og grøn salat som tilbehør.

Tip!

Har du grøntsager ved hånden, der trænger til at blive brugt, kan du blande dem i flødesaucen. Snit fx en porre fint, og rør den i saucen, eller tilsæt to håndfulde friskhakket spinat eller grønkål.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar