Kornotto med grønkål og kylling
26. april 2021
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Carina Kruger
Kornotto med grønkål og kylling er en fyldig risotto lavet på perlebyg i stedet for ris. De stegte kyllingefileter med timian serveres ved siden af og passer godt sammen med kornottoens runde smag af grønkål og Vesterhavsost.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak løget fint, og svits det i smør i en bredbundet gryde. Tilsæt perlebyg og vand, og kog op.
Lad perlebyg simre under låg i 20 minutter. Rør rundt af og til.
Skyl grønkålen grundigt, og hak den meget fint. Rør kålen i gryden, og kog, indtil perlebyg og kål er mørt. Tilsæt evt. mere vand løbende, så der hele tiden er væde, som kornene kan suge til sig.
Tilsæt groftrevet ost og stegesky fra kyllingen. Justér evt. konsistensen med lidt vand, den skal være cremet. Smag til med salt og peber, og servér straks.
Brun kyllingefileterne i olie på en pande på begge sider. Krydr dem med salt og peber, og læg hele timiankviste ved.
Lad kyllingefileterne simre under låg i 8 minutter.
Servér de stegte kyllingefileter sammen med kornotto og evt. lidt ekstra ost til at drysse over ved bordet.
Tip!
I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt, perlerug eller hvedekerner. Helt klassiske risottoris er naturligvis også velegnede.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk