Korma med lam og spinat
15. marts 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Lam i korma er en mild og skøn vinterret. Den er nem at lave, da den passer sig selv det meste af tiden.
Ingredienser
Sådan gør du
Brun lammekødet i olie og smør i en stor, tykbundet gryde.
Skræl bagekartoflerne, og skær dem i små tern. Pil hvidløg og løg, og skær begge dele i tynde skiver. Lad hvidløg og løg stege med i gryden i ca. 5 minutter, til de er møre, men uden at de tager farve.
Skræl ingefæren, og riv den fint. Hæld ingefær i gryden sammen med karry og cayennepeber. Tilsæt mosede tomater og kokosmælk, og lad retten simre under låg i 1-1½ time, eller til lammet er helt mørt. Tjek undervejs, om du skal tilsætte lidt vand.
Skyl og tør spinaten. Hæld den i gryden, og lad den simre med, til den netop falder sammen. Smag til med salt.
Anret kormaen i dybe tallerkner eller store skåle. Pynt med plukket mynte, chiliringe, kokosflager og nigellafrø, og servér straks med yoghurt, citronbåde og fladbrød.
Tip!
Vil du have en vegetarisk korma, er det oplagt at erstatte lam med blomkål. Retten er da endnu hurtigere at lave, da blomkål har kortere tilberedningstid end lammekød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk