Korianderpesto
29. marts 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Korianderpesto er lækkert at servere til kiks eller brødstænger, som smørelse i sandwich eller vendt rundt i friskkogt pasta. Pesto laves almindeligvis med basilikum, men den friske koriander giver en frisk og spændende smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist de smuttede mandler på en varm og tør pande, til de er let gyldne. Afkøl dem let.
Skyl og afdryp koriander – behold stilkene på. Blend mandler, koriander, skalotteløg, chili og salt i en foodprocessor til en grov konsistens.
Tilsæt olie lidt ad gangen, og blend videre til en cremet konsistens. Smag pestoen til med salt, og hæld den i et glas med låg. Opbevar på køl indtil servering.
Tip!
Den frisklavede pesto kan holde sig på køl i et tætlukket glas i 3-4 dage.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk