Koreansk risret med oksekød og kinakål

30. marts 2023 af .

Foto: Rikke Westesen

Denne ret går også under navnet "bibimbap" og er en koreansk risret med spejlæg og spicy sauce. Brug kød og grøntsager efter smag, og glæd dig til den syrlige lynkimchi, som er en fantastisk smagsgiver.

Ingredienser

Sådan gør du

Tag kødet ud af køleskabet. Kog risene efter anvisningen på pakken.
Skyl squash, og pil løg. Riv begge dele, og steg det i olie på en stor pande. Tilsæt kød, og steg det, indtil det er brunet og gennemstegt. Krydr med soja og sukker.
Skyl kålen, skær den i mundrette stykker, og læg den i en skål. Drys med salt, og kram vandet ud af kålen med hænderne. Afdryp kålen.
Rens forårsløg, og skær det i skiver. Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele. Vend forårsløg, hvidløg og ingefær sammen med kålen. Krydr med gochugaru, fiskesauce og sukker.
Steg to spejlæg i lidt olie på en varm pande. Rens forårsløg, og skær det i fine skiver. Skyl spinat. Rist sesamfrø på en tør pande, til de er let gyldne.
Anret de kogte ris i store skåle. Top med kød, lynkimchi, spejlæg og spinat. Drys med forårsløg og sesamfrø, og servér straks med srirachasauce.

Tip!

Lav gerne dobbeltportion af kimchien, nu du har kinakålen fremme – så har du kimchi til resten af ugen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar