Koreansk bulgogi
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Bulgogi er tynde skiver af grillet marineret oksekød eller svin, som typisk serveres på barbecue-restaurenter i Korea.
Bemærk
Marinering, kød: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær oksekødet i ½ cm tynde strimler.
Rør en marinade af sojasauce, sesamolie, finthakket hvidløg, sukker og let knuste peberkorn.
Massér marinaden ind i kødet, og lad det trække ½ time.
Kog ris efter pakkens anvisning. Rens og snit peberfrugten. Skyl og tør salat, sugarsnaps, tomater og svampe, og anret grøntsagerne på et fad sammen med koriander.
Steg kødet i en smule olie på en brandvarm pande i 3-4 minutter. Kødet skal stadig være saftigt. Rør i det, så sukkeret ikke brænder fast.
Drys med sesamfrø, og anret på et fad. Drys med fintsnittet forårsløg.
Servér straks med ris, grøntsager, srirachasauce og evt. kimchi, så I selv kan mixe og matche på tallerkenen.
Tip!
Sriracha-sauce og kimchi fås bl.a. i asiatiske specialforretninger.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk