Koreansk bbq-kylling med ris og forårsløg
7. september 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Gochujang er en koreansk chilipasta, der er lavet på bl.a. rød chili og fermenterede sojabønner.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gochugaru, sukker, sesamolie, soja og risvinseddike sammen i en skål.
Vend kyllingefileterne i halvdelen af marinaden i en anden skål, og lad dem trække i 30 minutter.
Kog risene efter pakkens anvisninger.
Grill kyllingefileterne på havegrillen eller (grill-)panden i ca. 6 minutter på hver side, og pensl løbende med marinade.
Giv resten af marinaden et hurtigt opkog i en gryde, og smag til.
Skær kyllingefileterne i skiver, anret dem på en bund af ris, og dryp den varme marinade over.
Rens forårsløgene, og skær dem i tynde, skrå skiver. Drys dem over retten sammen med plukket koriander. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk