Konfettimuffins
23. maj 2023
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
De saftige citronmuffins gemmer på en sjov overraskelse, for når du tager en bid, vælter det ud med chokoladeknapper.
Ingredienser
Udstyr
12 muffinforme
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Pisk sukker og smør lyst og cremet. Pisk revet marcipan i (det er lettest, hvis marcipanen er kold, så læg den gerne i køleskabet inden). Pisk æggene i 1 ad gangen.
Si en blanding af hvedemel, bagepulver og salt i dejen, og bland revet citronskal og presset citronsaft i. Rør dejen ensartet, og fordel den i 12 muffinforme.
Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, og afkøl dem på en bagerist.
Lav et hul i midten af hver muffin med et snapseglas. Fyld hullet ud med chokoladeknapper. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker lyst og cremet. Tilsæt flødeost og pisk det kort igennem, til cremen er akkurat ensartet.
Rør revet citronskal og ca. 1 spsk. citronsaft i. Smag cremen til, så den har en god balance imellem sødme og syrlighed. Fyld cremen i en sprøjtepose med stjernetylle, og pynt kagerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk