Konfektkugler med tørret frugt
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Disse konfektkugler smager dejligt syndigt, men indeholder masser af sunde stoffer fra den tørrede frugt, mørk chokolade og mandler.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad eller i en skål i mikrobølgeovnen.
Kom tørret frugt og mandler i en foodprocessor eller minihakker sammen med flormelis og appelsinsaft (eller cognac),og blend i ca. 30 sekunder.
Tilsæt den smeltede chokolade, og blend til en jævn og fast masse.
Rul massen ud i 3 tykke stænger, og skær hver stang i 10 stykker. Tril alle stykkerne til kugler.
Tril kuglerne i den valgte type pynt. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.
Tip!
Rist evt. mandlerne let på en tør pande, inden de blendes, så får de en mere fyldig smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste dadelkugler!