Konfektkage med banan og peanutbutter
23. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Carina Krüger
Fyldig, svampet og meget nem. Konfektkagen her minder om en brownie, men er blødere i konsistensen. Du kan sagtens lave den klar i god tid, for kagen har kun godt af at sætte sig natten over – og opbevarer du den køligt, er den også god efter 3-4 dage.
Ingredienser
Udstyr
Kageform ca. 20x25 cm.
Sådan gør du
Smelt chokolade og smør over vandbad.
Pisk brun farin og æg luftigt. Tilsæt forsigtigt den let afkølede smørblading.
Mos bananer og peanutbutter sammen med en gaffel eller en stavblender. Rør det i æggemassen.
Bland mel, kakaopulver, bagepulver og vaniljepulver. Sigt det i dejen, og vend den godt sammen.
Hæld dejen i en smurt form, og bag den ved 180 grader i ca. 40 minutter.
Rør en glasur af flormelis, kakaopulver og lidt kogende vand. Lad kagen afkøle let, og smør glasuren over. Drys med grofthakkede peanuts, inden glasuren er størknet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk