Konfektagtig chokoladetærte med karamel
6. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Sæt en intens og konfektagtig tærte på bordet. Blot et lille stykke er nok til at stille lækkersulten.
Bemærk
Hviletid, mørdej: I alt 1½ time
Afkøling: Mindst 2 timer
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform med løs bund, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Rør smør, flormelis, vaniljepulver og salt sammen i en skål. Rør ægget i. Tilsæt mandel- og hvedemel, og rør forsigtigt dejen sammen uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Sæt tærtebunden i fryseren i ½ time.
Hak de to slags chokolade groft. Smelt chokolade og smør sammen i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen, og lad chokoladeblandingen køle af i 5 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Pisk æg, æggeblommer og sukker lyst i en skål med en elpisker. Vend den smeltede chokoladeblanding i æggemassen sammen med kakao og salt.
Hæld chokoladefyldet i tærtebunden, og bag tærten i ovnen i 25 minutter. Chokoladefyldet hæver op under bagningen, men falder sammen igen, når den kommer ud af ovnen – det er meningen. Tag tærten ud af ovnen, og afkøl den helt på en bagerist.
Varm smør og farin langsomt op i en tykbundet gryde, til sukkeret er helt opløst. Tilsæt kondenseret mælk, og bring det langsomt i kog under jævnlig omrøring. Kog i 2-3 minutter, til det er blevet til gylden karamel.
Fordel karamellen i et jævnt lag oven på tærten, og sæt den på køl i mindst 2 timer. Drys med flagesalt før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk