Konfekt af Rice Krispies med Dumle og Yankiebar
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Det gode, gamle morgenmadsprodukt Rice Krispies får nyt og dejligt syndigt liv i disse firkantede stykker ren konfektlykke.
Bemærk
Afkøling: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær Dumle-karameller og Yankiebar i mindre stykker, og læg dem i en gryde sammen med smørret. Smelt det hele forsigtigt sammen ved svag varme, til du får en jævn og glat masse.
Tag gryden af varmen. Rør Rice Krispies i den smeltede chokoladeblanding med en ske.
Beklæd formen med bagepapir, og tryk konfektmassen ud i formen i et jævnt lag. Glat overfladen af massen med bagsiden af en ske.
Hak mælkechokoladen, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Smør den ud på toppen af konfektmassen i et jævnt lag.
Hak og smelt også den mørke chokolade, og træk den i tilfældige striber hen over mælkechokoladen. Sæt formen i køleskabet i 1 time, til massen er kold.
Tag formen ud af køleskabet, og lad den stå i 10 minutter, inden massen skæres ud i små firkanter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk