Kommenkringler
30. november 2018
af
Cecilie Svensson.
Foto: Aller Media
Kommen bruges for det meste i det salte køkken, men prøv at komme det i disse små kringler, det giver en dejlig smag til den søde bolledej. Servér dem med smør og marmelade eller som fine kuvertbrød, når du får middagsgæster.
Bemærk
Hævetid: Ca. 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Lun mælken i en gryde, og tilsæt salt, sukker, kommen og gær. Rør til gæren er opløst.
Smelt smøret. Tilsæt æg, smør og hvedemel, og ælt dejen blank, smidig og glat.
Lad dejen hvile tildækket i ca.1 ½ time, indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
Slå dejen ned, og del den i det antal, du øsnker. Rul hver del til en pølse på 1 cm's bredde, og form en kringle.
Læg kringlerne på 2 bradepander med bagepapir, og pensl dem med et sammenpisket æg.
Bag kringlerne ved 225° i ca. 6 minutter, til de er gyldne og let hævede.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk