Kommenkringler

30. november 2018 af .

Foto: Aller Media

Kommen bruges for det meste i det salte køkken, men prøv at komme det i disse små kringler, det giver en dejlig smag til den søde bolledej. Servér dem med smør og marmelade eller som fine kuvertbrød, når du får middagsgæster.

Bemærk
Hævetid: Ca. 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Lun mælken i en gryde, og tilsæt salt, sukker, kommen og gær. Rør til gæren er opløst.
Smelt smøret. Tilsæt æg, smør og hvedemel, og ælt dejen blank, smidig og glat.
Lad dejen hvile tildækket i ca.1 ½ time, indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
Slå dejen ned, og del den i det antal, du øsnker. Rul hver del til en pølse på 1 cm's bredde, og form en kringle.
Læg kringlerne på 2 bradepander med bagepapir, og pensl dem med et sammenpisket æg.
Bag kringlerne ved 225° i ca. 6 minutter, til de er gyldne og let hævede.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar