Kommenkiks

24. november 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Gode oste elsker at blive serveret på en sprød, krydret kommenkiks, og de er smaddernemme at bage selv.

Bemærk
Dejen skal hvile i køleskabet i mindst en time, men den kan sagtens holde sig flere dage.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland de to slags mel med salt, og hak smørret ind i det, til konsistensen er som rasp. Bland kommen, fennikelfrø, sirup og sesamfrø i.
Pisk ægget let, og bland det med mælk. Saml hurtigt dejen med blandingen, uden at ælte den, og lad den hvile indpakket i køleskabet i mindst en time.
Tænd ovnen på 200°.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og stik den ud til kiks, f.eks. med en sjov udstikker eller et glas. Du kan også bare skære den ud i firkanter.
Læg kiksene på bageplader med bagepapir, og bag dem sprøde én plade ad gangen i ovnen i 7-10 minutter. Afkøl kiksene på en rist, og opbevar dem i en tætsluttende kagedåse.

Tip!

Opbevar kiksene i en lufttæt kagedåse, så kan de sagtens holde sig sprøde i op til en uge.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar