Koldthævet kuvertbrød
17. juli 2019
af
Trine Hahnemann.
Foto: Lars Ranek
Kuvertbrød er små brød, du kan servere som tilbehør til enhver slags mad. Lav dejen i god tid, lad den hæve længe, og så har du nemt og hurtigt de lækreste nybagte boller.
Bemærk
Hævetid: Natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør koldt vand og gær sammen. Rør derefter olie og salt i, og tilsæt hvedemel.
Ælt dejen til den er blank og glat. Læg den i en skål, dæk med film, og stil den i køleskabet i mindst 8 timer, evt. natten over.
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og lad den hvile i 5-10 minutter.
Del den i stykker af a 60 g. Tryk hvert stykke ud til et fladt brød, pensl med olivenolie, og drys med salt.
Bag brødene ved 200° i 15-20 minutter, og lad dem køle af på en bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk