Koldskålstrifli med jordbær
27. juli 2023
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Hvem siger, at koldskål altid skal serveres i en skål? Denne version skal ganske vist også spises med ske og indeholder alle de sommerlige smage, som du kender fra klassisk koldskål, men der stopper ligheden også.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend kammerjunkerne groft i en blender. Hak mandlerne groft. Smelt smørret. Skyl citronen, og riv skallen fint.
Rør kammerjunkere, mandler, smør og citronskal sammen i en skål. Fordel blandingen i 4 glas.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk citronskal og -saft, vaniljekorn, flødeost, kærnemælk og flormelis sammen i en skål med et piskeris.
Pisk fløden til luftigt skum i en skål med en elpisker. Vend forsigtigt flødeostecremen og piskefløden sammen. Fordel flødeostecremen over de knuste kammerjunkere.
Skyl jordbærrene, og skær dem i kvarter. Skyl og pluk mynte. Pynt glassene med jordbær og mynte. Opbevar desserten på køl, indtil den skal serveres.
Tip!
Skal du ikke servere triflien umiddelbart, kan den fint holde nogle timer på køl.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk