Koldskålsmousse med rabarberkompot

Ingen sommer uden koldskål, men hvorfor ikke prøve en ny version? Servér en frisk koldskålsmousse som afslutningen på en lækker middag.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Rens rabarberne, og skær dem tynde skiver. Vend dem med sukker og majsstivelse, og læg dem i et fad.
Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter. Hæld dem i et rent, skoldet glas, og sæt på køl.
Udblød husblas i koldt vand i ca. 5 minutter. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pres citronerne.
Kog vaniljekorn med citronsaft og sukker i en gryde, til sukkeret er opløst. Klem vandet af husblassen, og rør den i sukkerlagen.
Pisk fløden til skum.
Når sukkerlagen er fingervarm, røres den i kærnemælken i en tynd stråle. Vend flødeskummet i.
Hæld koldskålsmoussen i serveringsskåle, og sæt dem på køl, til de har sat sig.
Servér de afkølede mousser med rabarberkompot på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
13. juli 2020 af .

Foto: Skovdal Nordic

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar