Koldskålsmousse med knas
1. august 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Den silkebløde mousse får knasende sprødt selskab af de ristede boghvedekerner, som er et skønt alternativ til de klassiske kammerjunkere.
Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv limeskallen fint på én limefrugt, og pres saften af begge limefrugter.
Bland limesaft, sukker og vaniljekorn i en gryde, og varm det op, til sukkeret er opløst. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme saft. Lad blandingen køle af, til den er lun.
Rør kærnemælk og limeskal sammen med saftblandingen i en skål. Pisk fløden til let skum, og vend den forsigtigt sammen med kærnemælken.
Fordel moussen i 4 portionsglas, og sæt dem på køl i mindst 4 timer (gerne til næste dag).
Smelt smør og sukker på en varm pande. Tilsæt boghvedekerner, og rist dem på panden, til de er gyldne. Hæld dem ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
Top mousserne med boghvedeknas, og pynt evt. med frisk citronmelisse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk