Koldskålskage med lime

15. juli 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Koldskål er en sand sommerspise, og denne friske kage er ingen undtagelse. Kagen er perfekt at servere for sine gæster, og kan heldigvis sagtens lave et par dage i forvejen, så den er nem at tage frem og pynte inden servering.

Ingredienser

Udstyr

1 kagering, 16 cm i diameter

Sådan gør du

Hæld kiksene i en blender, og blend dem til krummer. Smelt smørret, og rør det i kiksekrummerne.
Placér kageringen på et skærebræt beklædt med bagepapir, og fordél kiksemassen i den. Tryk den godt sammen med fingrene, og sæt den i køleskabet.
Udblød husblassen i koldt vand. Pres saften af limefrugterne. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kog limesaft, sukker og vaniljekorn op i en gryde, og tag den af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme limesaft. Lad saften køle af, så den er håndvarm.
Hæld kærnemælken i en skål, og hæld den afkølede limesaft i kærnemælken i en tynd stråle, mens du rører. Pisk fløden til let skum, og vend den forsigtigt i kærnemælken.
Tag kageringen med kiksebunden ud af køleskabet, og placér den på et skærebræt. Fordel moussen i ringen, og sæt den i fryseren 3-4 timer eller natten over.
Lad kagen tø op i køleskabet. Pynt moussekagen med syrener, og servér.

Tip!

Hvis kageringen er svær at få af, kan du forsigtigt brænde ydersiden, så formen lettere slipper. Hvis du ikke har en kagering, kan du sagtens bruge en springform med lagkageplast i.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar