Koldskålsis med brombær og pistacienøddecrunch
1. august 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Kærnemælken gør isen let og syrlig, mens fløden sørger for at den bliver fed og cremet. En frisk fornyelse af den klassiske koldskål.
Bemærk
Frysetid: Mindst 2 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt kærnemælk, og pisk det sammen ved lav hastighed.
Pisk fløden til let skum, og vend den i cremen. Smag iscremen til med fintrevet citronskal og friskpresset citronsaft, til den har en tilpas sød og syrlig smag.
Hæld cremen i en ismaskine, og kør den på maskinen, til den er blevet til is – det tager ca. 45 minutter afhængig af din ismaskine. Hæld herefter isen i en fryseegnet beholder, og sæt den i fryseren i mindst 2 timer før servering.
Hak pistacienødderne groft. Skær smørret i små tern. Bland pistacienødder, brun farin, havregryn, salt og smør i en skål, og smuldr det sammen med fingrene til en grov crumbledej.
Tænd ovnen på 185°. Fordel pistaciedejen på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i ca. 10 minutter, til den er sprød og gylden. Afkøl crumblen helt på en bagerist.
Bræk pistacienøddecrunchen i rustikke stykker, og anret med en kugle koldskålsis oven på. Pynt hver anretning med friske brombær og knust marengskys.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk