Koldskålscheesecake med kammerjunkere og jordbær
1. august 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Koldskål er lækkert, og cheesecake er lækkert, så hvorfor ikke kombinere de to ting i en skøn sommerdessert?
Bemærk
Afkøling: I alt mindst 7 timer
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 20 cm i diameter
Kageplast
Sådan gør du
Knus kammerjunkerne til fine krummer i en foodprocessor. Bland krummerne med salt i en skål. Smelt smørret, og rør det sammen med krummerne.
Læg bagepapir i bunden af springformen, og sæt et stykke kageplast fast langs indersiden af formen. Hæld kammerjunkeblandingen i bunden af formen, og pres den godt sammen. Sæt formen på køl i 1 time.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pres al saften ud af citronen.
Bland citronsaft, sukker og vaniljekorn i en gryde, og varm det op, til sukkeret er opløst. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme citronsaft. Lad blandingen køle af, til den er lun.
Rør flødeost, kærnemælk og den lune citronsaftblanding sammen i en skål til en ensartet blanding. Pisk fløden til let skum, og vend den forsigtigt sammen med blandingen. Hæld cheesecakemassen oven på kammerjunkebunden, og sæt den på køl i mindst 6 timer.
Tag kagen ud fra køl, og anret den på et fad. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve. Pynt kagen med jordbær, ribs, blåbær og knuste kammerjunkere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk