Koldskålscheesecake med kammerjunkere og jordbær

1. august 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Koldskål er lækkert, og cheesecake er lækkert, så hvorfor ikke kombinere de to ting i en skøn sommerdessert?

Bemærk
Afkøling: I alt mindst 7 timer

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 20 cm i diameter
Kageplast

Sådan gør du

Knus kammerjunkerne til fine krummer i en foodprocessor. Bland krummerne med salt i en skål. Smelt smørret, og rør det sammen med krummerne.
Læg bagepapir i bunden af springformen, og sæt et stykke kageplast fast langs indersiden af formen. Hæld kammerjunkeblandingen i bunden af formen, og pres den godt sammen. Sæt formen på køl i 1 time.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pres al saften ud af citronen.
Bland citronsaft, sukker og vaniljekorn i en gryde, og varm det op, til sukkeret er opløst. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme citronsaft. Lad blandingen køle af, til den er lun.
Rør flødeost, kærnemælk og den lune citronsaftblanding sammen i en skål til en ensartet blanding. Pisk fløden til let skum, og vend den forsigtigt sammen med blandingen. Hæld cheesecakemassen oven på kammerjunkebunden, og sæt den på køl i mindst 6 timer.
Tag kagen ud fra køl, og anret den på et fad. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve. Pynt kagen med jordbær, ribs, blåbær og knuste kammerjunkere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar