Koldskålispinde med jordbær og kammerjunker

Hvem har bestemt, at koldskål skal spises i en skål? En varm dag i juni har man lige så meget lyst til en kold is, så prøv endelig at kombinere koldskålis, kammerjunker og jordbær i ispindeforme.

Koldskålispinde med jordbær og kammerjunker
31-60 min.

(0)

24. august 2021 af Linn GrubbströmFoto: Peter Kam
Bemærk:Frysetid: Mindst 12 timer.

Ingredienser

stk.

Kammerjunker

sukker
30 g
hvedemel
60 g
ølandshvedemel
15 g
bagepulver
¼ tsk.
salt
1 knsp.
smør
45 g
æg
½

Koldskålis

vaniljestænger
½
sukker
40 g
pasteuriserede æggeblommer
2
piskefløde
2 dl
kærnemælk
1 dl
usprøjtet citroner
1

Tilbehør

jordbær
200 g

Sådan gør du

Kammerjunker

Tænd ovnen på 175°. Bland sukker, begge slags mel, bagepulver og salt sammen i en blender. Skær smørret i tern, og tilsæt det i blenderen. Blend dejen sammen, så smørret smuldrer. Tilsæt et æg, og blend dejen, så den hænger sammen. Tilsæt lidt ekstra mel, hvis den er for våd.
Rul dejen ud i aflange pølser, og skær 1 cm tykke stykker. Rul stykkerne til små kugler, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk forsigtigt stykkerne lidt flade med en finger. Bag kammerjunkerne i ovnen i ca. 15 minutter, og lad dem afkøle på bagepladen.

Koldskålis

Skær vaniljestangen over på langs, og skrab vaniljekornene ud. Bland vaniljekornene sammen med lidt sukker, så de fordeler sig. Pisk æg, sukker og vanilje sammen til en luftig æggesnaps i en skål med en elpisker. Pisk fløden luftig i en anden skål med en elpisker.
Tilsæt piskefløden og kærnemælken i æggesnapsen, og vend massen sammen med en dejskraber. Skyl citronen, og riv skallen fint. Tilsæt skal og friskpresset citronsaft i massen, og vend den sammen. Smag ismassen til med ekstra citronsaft og vanilje.

Tilbehør

Knus kammerjunkerne groft. Rens jordbærrene, og mos dem med en gaffel.
Fordel lidt kiks og lidt jordbær i ispindeforme. Hæld en smule ismasse i formene. Tilsæt løbende lidt jordbær og kiks, og fyld på med ismasse, til formene er helt fyldt op. Husk at stikke pinde ind i formene, og sæt dem i fryseren i mindst 12 timer. Har du ikke ispindeforme, kan du i stedet køre isen på en ismaskine og servére den i kugler sammen med kammerjunkerne og hele jordbær.

Tip!

Har du kammerjunker tilovers, kan du gemme dem i en lufttæt dåse og spise dem sammen med koldskål senere.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'