Koldskål – opskrift uden æg
6. august 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Bland kærnemælk og tykmælk, og smag til med lime og friskhakket citronmelisse. Det giver en dejlig frisk smag. Servér med sprød knas af speltflager og græskarkerner som prikken over i'et.
Bemærk
Køletid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak græskarkerne groft. Bland speltflager, græskarkerner, sukker og vaniljepulver.
Smelt smørret på en stor pande. Det må ikke blive brunt.
Kom blandingen på, og dæmp varmen. Rist under omrøring, til det er lysebrunt.
Hæld det på et stykke bagepapir, og lad det køle helt af. Opbevar i et glas, hvis det skal gemmes.
Pisk tykmælken med honningen, til det skummer lidt.
Riv skallen, og pres limefrugten, Rør kærnemælken i sammen med limeskal og citronmelisse.
Lad den trække koldt i ½ time, og smag den så endeligt til med limesaft.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk