Koldskål med rabarberkompot
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Koldskål og rabarberkompot er bedste venner – og begge dele smager bedst, når de er hjemmelavet.
Bemærk
Både koldskål og kompot skal være helt kolde på serveringstidspunktet. Husk derfor at gå i gang i god tid, så det kan nå at køle ordentligt ned.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer grundigt sammen med sukker og vaniljekorn med en elpisker, til du får en hvid og skummende masse.
Skyl og riv citronskallen fint, og pisk den i æggemassen sammen med kærnemælk og yoghurt. Sæt koldskålen på køl.
Rens rabarber, og skær dem i mindre stykker. Bring dem i kog i en gryde sammen med sukker, stjerneanis og vand. Kog i 5-6 minutter, til rabarberne er møre.
Fjern stjerneanis, og blend rabarberne til en fin puré med en stavblender direkte i gryden. Afkøl helt.
Anret koldskålen i portionsskåle eller i en stor serveringsskål. Hæld rabarberkompotten i en sprøjtepose, og sprøjt små prikker ud i koldskålen. Træk prikkerne ud i et mønster med enden af en tændstik el.lign.
Pynt evt. med spiselige blomster. Servér straks med resten af kompotten ved siden af i en skål.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv vores: Klassiske opskrift på koldskål