Koldskål-is med friske bær
27. juli 2023
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Nogle kan finde på at erstatte aftensmaden med koldskål, men det bliver nok svært med denne søde, iskolde version. Skær i stedet en tyk skive, drys lidt bær på toppen, og nyd den som en god dessert.
Bemærk
Frysetid: Mindst 5 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en luftig æggesnaps i en skål med en elpisker.
Skyl citronen, og riv skallen. Tilsæt citronskal og -saft, kærnemælk og tykmælk. Pisk det hurtigt sammen.
Pisk fløden luftig i en skål med en elpisker. Vend forsigtigt flødeskummet i kærnemælksblandingen.
Hæld ismassen i en rugbrødsform. Stil formen i fryseren i mindst 5 timer og gerne længere. Tag isen ud af fryseren 5 minutter før, den skal serveres.
Skyl bærrene, og pynt isen med dem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk