Koldskål-is med friske bær

27. juli 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Nogle kan finde på at erstatte aftensmaden med koldskål, men det bliver nok svært med denne søde, iskolde version. Skær i stedet en tyk skive, drys lidt bær på toppen, og nyd den som en god dessert.

Bemærk
Frysetid: Mindst 5 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en luftig æggesnaps i en skål med en elpisker.
Skyl citronen, og riv skallen. Tilsæt citronskal og -saft, kærnemælk og tykmælk. Pisk det hurtigt sammen.
Pisk fløden luftig i en skål med en elpisker. Vend forsigtigt flødeskummet i kærnemælksblandingen.
Hæld ismassen i en rugbrødsform. Stil formen i fryseren i mindst 5 timer og gerne længere. Tag isen ud af fryseren 5 minutter før, den skal serveres.
Skyl bærrene, og pynt isen med dem.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar