Koldhævet valnøddebrød med hvidtøl
6. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Det saftige og velsmagende valnøddebrød er nemt at lave og smager fantastisk med en skive ost på eller som tilbehør til maden.
Bemærk
Hævetid: I alt 8½ time
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt hvidtøl og sirup, og rør rundt. Tilsæt salt, grahamsmel og hvedemel, og rør dejen godt sammen i 5-7 minutter, for eksempel på en røremaskine. Hak valnødderne meget groft, og vend dem i dejen til sidst. Dejen må gerne være en smule klistret.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et rent viskestykke (eller et låg),og lad dejen hæve på køl i mindst 8 timer.
Tag skålen ud fra køl, og lad den stå ved stuetemperatur i 30 minutter.
Tænd ovnen på 250°. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, form den til et stort brød, og løft den over på en bageplade med bagepapir.
Bag valnøddebrødet i ovnen i 10 minutter. Skru ovntemperaturen ned til 225°, og bag videre i 15 minutter, til brødet har fået godt med farve og er gennembagt. Afkøl brødet på en bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk