Koldhævet pizza med serranoskinke og oliven
6. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Hvis du laver pizzadejen aftenen i forvejen, er det nemt at smække en hjemmelavet pizza sammen til frokost eller aftensmad dagen efter.
Bemærk
Hævetid: 8 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld vandet i en røreskål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, olie og rugmel, og rør rundt. Tilsæt pizzamelet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i ca. 5 minutter, gerne på en røremaskine, til dejen er blank og elastisk. Hæld en smule olie i en ren skål, og vend dejen lidt rundt i olien. Dæk skålen til med husholdningsfilm og et rent viskestykke (eller et låg),og sæt den på køl i mindst 8 timer og gerne natten over.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, del den i to lige store stykker, og rul dem ud til 2 store pizzabunde. Læg pizzabundene på hver sit stykke bagepapir.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad 2 bageplader blive varme i ovnen.
Smør mascarpone på pizzabundene, og krydr med rosmarin, salt og peber. Pluk mozzarellaosten i mindre stykker, og fordel dem på pizzabundene. Top med serranoskinke og grønne oliven.
Træk bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag pizzaerne i ovnen i 10-12 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Servér pizzaerne med skyllet og afdryppet rucola og høvlet parmesan på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk