Koldhævet pizza med serranoskinke og oliven

6. april 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Hvis du laver pizzadejen aftenen i forvejen, er det nemt at smække en hjemmelavet pizza sammen til frokost eller aftensmad dagen efter.

Bemærk
Hævetid: 8 timer

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld vandet i en røreskål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, olie og rugmel, og rør rundt. Tilsæt pizzamelet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i ca. 5 minutter, gerne på en røremaskine, til dejen er blank og elastisk. Hæld en smule olie i en ren skål, og vend dejen lidt rundt i olien. Dæk skålen til med husholdningsfilm og et rent viskestykke (eller et låg),og sæt den på køl i mindst 8 timer og gerne natten over.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, del den i to lige store stykker, og rul dem ud til 2 store pizzabunde. Læg pizzabundene på hver sit stykke bagepapir.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad 2 bageplader blive varme i ovnen.
Smør mascarpone på pizzabundene, og krydr med rosmarin, salt og peber. Pluk mozzarellaosten i mindre stykker, og fordel dem på pizzabundene. Top med serranoskinke og grønne oliven.
Træk bagepapiret med pizzaerne over på de varme bageplader, og bag pizzaerne i ovnen i 10-12 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Servér pizzaerne med skyllet og afdryppet rucola og høvlet parmesan på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar