Koldhævet pizza med salami og oliven
25. maj 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Man behøver ikke tage på tur til Italien for at spise sprød pizza. Sådan en kan man sagtens bage derhjemme. Lav dejen om morgenen eller dagen før, lad den koldhæve, og top pizzaen med lækre italienske råvarer.
Bemærk
Hævetid: Mindst 12 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål. Rør gæren ud i vand.
Tilsæt olie, salt, honning og begge slags mel, og ælt dejen sammen i 10 minutter. Dejen skal være smidig.
Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i 1 døgn.
Tænd ovnen på 250°. Del dejen i 4 dele, og rul pizzabunde ud med en kagerulle på et meldrysset bord.
Smør cremefraiche på pizzaen.
Del mozzarella i mindre stykker, og fordel dem på pizzaen. Halvér oliven, og fordel salami, oliven, soltørrede tomater og oregano over pizzaen.
Bag pizzaen i ovnen i ca. 8 minutter. Pynt pizzaen med basilikum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk