Koldhævet pizza med salami og oliven

25. maj 2021 af .

Foto: Philip Høpner

Man behøver ikke tage på tur til Italien for at spise sprød pizza. Sådan en kan man sagtens bage derhjemme. Lav dejen om morgenen eller dagen før, lad den koldhæve, og top pizzaen med lækre italienske råvarer.

Bemærk
Hævetid: Mindst 12 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål. Rør gæren ud i vand.
Tilsæt olie, salt, honning og begge slags mel, og ælt dejen sammen i 10 minutter. Dejen skal være smidig.
Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i 1 døgn.
Tænd ovnen på 250°. Del dejen i 4 dele, og rul pizzabunde ud med en kagerulle på et meldrysset bord.
Smør cremefraiche på pizzaen.
Del mozzarella i mindre stykker, og fordel dem på pizzaen. Halvér oliven, og fordel salami, oliven, soltørrede tomater og oregano over pizzaen.
Bag pizzaen i ovnen i ca. 8 minutter. Pynt pizzaen med basilikum.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar