Koldhævet pizza med pancetta og kantareller

Det tager ikke lang tid at smække en god pizzadej sammen, og hvis du laver den om morgenen eller aftenen før, får du en ekstragod pizzabund.

Bemærk
Hævetid på køl: Mindst 8 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker, salt, olie og fuldkornsmel, og rør rundt. Tilsæt pizzamel, og rør dejen sammen på en røremaskine i 5-10 minutter, til dejen er glat og slipper skålens kanter.
Hæld dejen over i en stor skål smurt med lidt olie, dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke, og sæt den på køl i mindst 8 timer. Tag skålen med dej ud fra køl, 30 minutter før dejen skal rulles ud.
Pil og hak hvidløg fint. Opvarm olie i en gryde, og steg hvidløg ved middel varme, til det begynder at tage lidt farve.
Tilsæt hakkede tomater og basilikum, og bring saucen i kog. Lad saucen småkoge i 10 minutter, og smag til med sukker, salt og peber. Blend tomatsaucen glat med en stavblender, og afkøl den.
Hæld pizzadejen ud på et meldrysset bord, og del den i 2 stykker. Rul hvert stykke dej ud til en rund pizzabund med en kagerulle. Læg bagepapir på 2 bageplader, og læg 1 pizzabund på hver bageplade.
Tænd ovnen på 250° varmluft. Smør et tyndt lag tomatsauce på hver pizzabund (gem overskydende tomatsauce på køl i 2-3 dage). Pluk mozzarellaost i mindre stykker, og fordel på pizzaerne.
Riv pancettaen i mindre stykker. Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Børst kantarellerne fri for jord. Fordel pancetta, rødløg og kantareller på pizzaerne, dryp med olie, og krydr med rosmarin, salt og peber. Bag pizzaerne sprøde og gyldne i ovnen i 10-12 minutter.
Top de varme pizzaer med skyllet, hakket persille og friskrevet parmesan, og servér straks.

Tip!

Husk, at pizzadejen skal hæve på køl i mindst 8 timer, så lav dejen om morgenen eller aftenen før, du vil servere pizza for dine gæster. Du kan også skyde genvej med færdige pizzabunde og færdigkøbt tomatsauce. Cofoco og Il Fornaio har gode pizzabunde på frost, som er smurt med tomatsauce og lige til at komme fyld på.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
27. marts 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar