Koldhævet grydebrød med grød

24. juni 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Med en jerngryde i køkkenet kan du bage fantastiske brød. Og med lidt grød i dejen får du et brød, der holder sig saftigt lidt længere. Det her brød smager mindst lige så godt efter et par dage.

Bemærk
Hævetid: Ca. 12 timer.

Ingredienser

Udstyr

En støbejernsgryde med låg, der kan tåle at komme i ovnen.

Sådan gør du

Kog havregryn, vand og salt sammen til en grød i en gryde. Lad grøden køle af. Du skal bruge ca. 150 g grød.
Smuldr gæren i en skål, og tilsæt vand. Rør gæren ud i vand. Tilsæt grød, salt, sukker, hørfrø, chiafrø og eddike, og rør væsken sammen.
Tilsæt begge slags mel lidt ad gangen, og ælt dejen, til den hænger sammen. Dejen skal være klistret.
Dæk dejen til med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i ca. 12 timer.
Tænd ovnen på 250°. Sæt en ovnfast gryde i ovnen. Sæt dejen på køkkenbordet, og lad den hæve i rumtemperatur, indtil ovnen er varmet op.
Hæld mel på bordet, og hæld forsigtigt dejen ud. Tag rigeligt med mel på hænderne, og fold siderne af dejen ind over hinanden i midten.
Tag gryden ud af ovnen, og hæld lidt mel i bunden af den. Placér forsigtigt brødet i gryden. Samlingerne skal vende nedad i gryden, så man ikke ser dem.
Sæt låg på gryden, og sæt brødet i ovnen. Bag brødet i 30 minutter. Skru temperaturen ned til 225°, og fjern låget fra gryden. Bag brødet i yderligere 15 minutter.
Vend brødet på hovedet på en bagerist, og lad det køle af.

Tip!

Virker det besværligt at forme brødet, kan du bare hælde dejen direkte ned i den varme gryde, så former det sig selv i ovnen. Bare husk at drysse rigeligt med mel i bunden af gryden, for ellers risikerer du, at brødet sætter sig fast.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar