Koldhævet grydebrød

Dette er nok verdens nemmeste brød, men det kan man bestemt ikke smage! Det, at brødet bages i en gryde i ovnen, giver det en sprød skorpe og en blød krumme.

Bemærk
Gryden bliver brandvarm i ovnen! Brug grydelapper, hver gang du skal røre ved den, også når du skal tage låget af.

Ingredienser

Udstyr

en støbejernsgryde med låg, der kan tåle at komme i ovnen

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet i en skål. Tilsæt olivenolie og salt.
Rør fuldkornsmelet i og dernæst hvedemelet. Rør dejen godt sammen, dæk den til med et klæde, og lad den hæve natten over på køl.
Tænd ovnen på 225°. Stil støbejernsgryden i ovnen med det samme, og lad den varme op i ca. ½ time.
Hæld dejen i den varme gryde, og læg låget på. Bag brødet i ovnen i ½ time. Fjern låget, og bag brødet i yderligere 15 minutter.
Tag brødet op af gryden, og lad det køle af på en rist.

Tip!

Manitobamel har en fantastisk smag og en god bageevne, men du kan sagtens bruge andre typer hvedemel.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
2. august 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar