Koldhævet brunchpizza

28. oktober 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Pizza til morgenmad? Helt sikkert! Lad dejen koldhæve natten over i takt med at din sult vokser.

Bemærk
Hævetid på køl: I alt mindst 9 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren, og rør den ud i vandet. Tilsæt sukker, salt, olie og fuldkornsmel, og rør rundt. Tilsæt pizzamel, og rør dejen sammen på en røremaskine i 5 minutter ved lav hastighed. Ælt den herefter i yderligere 5 minutter ved høj hastighed, til dejen er glat og slipper skålens kanter. Hæld dejen over i en ren beholder eller stor skål smurt med lidt olie, og lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 30 minutter. Sæt låg på beholderen, eller dæk skålen med husholdningsfilm og et rent viskestykke, og sæt den på køl i mindst 8 timer.
Tag dejen ud fra køl, og lad den stå ved stuetemperatur i 30 minutter.
Hæld pizzadejen ud på et meldrysset bord, og del den i 2 stykker. Rul hvert stykke dej ud til en rund pizzabund med en kagerulle. Læg bagepapir på 2 bageplader, og fordel pizzabundene på hver sin bageplade.
Tænd ovnen på 250° varmluft. Skyl og skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver evt. på et mandolinjern. Pluk mozzarellaosten i mindre stykker. Pensl pizzabundene med olie, og fordel kartoffelskiverne på pizzaerne – lad ca. 2 cm af dejkanten være fri. Fordel mozzarellaen ovenpå, og krydr med oregano, rosmarin, salt og peber. Læg 4 skiver parmaskinke på hver pizza, og slå 2 æg ud på hver pizza.
Bag pizzaerne i ovnen i 10-15 minutter, til de er sprøde og gyldne, og æggene har sat sig.
Top de varme pizzaer med frisk spinat, høvlet parmesan, hakket purløg og tørrede chiliflager, og servér med friskpresset appelsinjuice.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar