Koldhævede sesamstykker i airfryer
Sprøde på ydersiden, saftige i midten. De lækre sesamstykker er nemme at lave og smager forrygende!

0-30 min.
(0)
25. marts 2025 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Hævetid: I alt mindst 9 timer
Ingredienser
stk.
- vand
- 2½ dl
- gær
- 10 g
- flydende honning
- 1 tsk.
- grove havregryn
- 40 g
- manitobahvedemel
- 285 g
- salt
- 8 g
- sesamfrø
- 3 spsk.
Sådan gør du
Hæld vandet i en skål, og smuldr gæren i vandet. Rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt honning, havregryn, mel og salt, og rør dejen sammen med en gaffel, til den er sammenhængende og har konsistens som tyk grød.
Dæk skålen med husholdningsfilm og evt. et låg, og lad den hæve ved stuetemperatur i 30 minutter. Sæt derefter dejen på køl natten over, mindst 8 timer.
Tag dejen ud fra køl, og lad den få stuetemperatur i 30 minutter.
Forvarm din airfryer til 180°. Læg en silikonemåtte eller et stykke tilklippet bagepapir på bageristen i airfryeren.
Drys sesamfrø ud på køkkenbordet, og hæld dejen ud af skålen og ned på sesamfrøene. Skær dejen ud i 4-5 firkantede boller med en dejskærer, og vend dem, så de får sesamfrø på begge sider.
Løft forsigtigt bollerne over på bagepapiret på bageristen.
Bag bollerne i airfryeren i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte – vend dem evt. efter 10 minutter, og lad dem bage resten af tiden med bunden opad. Afkøl dem let på en bagerist, og servér dem lune og friskbagte.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner