Koldhævede rundstykker

29. september 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Rundstykkerne her er med manitobamel og hvide birkes. Du kan sagtens bruge en anden type hvedemel, men sørg for, at det har et højt proteinindhold, så de boller hæver bedre.

Bemærk
Hævetid: I alt 9 timer

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren, og opløs den i det lunkne vand. Tilsæt sukker, æg, olie og havregryn, og rør det sammen. Tilsæt manitobamel og salt, og ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig. Tilsæt evt. lidt ekstra mel, hvis dejen er for klistret.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt viskestykke, og lad den hæve på køl i mindst 8 timer.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord. Del dejen i 10 stykker, og form dejstykkerne til runde boller.
Pensl bollerne med vand. Hæld hvid birkes i en dyb tallerken, og dyp bollerne i birkes, så de bliver dækket på hele oversiden.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og skær et kryds i toppen af hver bolle uden at skære helt igennem. Lad dem hæve lunt og tildækket på bagepladen i 1 time.
Tænd ovnen på 225°. Bag bollerne i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne og sprøde. Afkøl dem på en bagerist inden servering, og servér dem lune og friskbagte, f.eks. med smør og marmelade.

Tip!

Manitobamel er fint sigtet hvedemel med en unik bageevne på grund af det høje indhold af gluten (protein). Dej lavet med manitobamel bliver smidig og elastisk og giver luftige brød med sprød skorpe. Manitobamel stammer fra Canada, men du kan også bruge det italienske mel tipo 00.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar