Koldhævede rosinstænger med sød dip

28. juli 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Til børnenes madpakker eller den lille eftermiddagssult er disse brødstænger med rosiner lige sagen. Nøddedippen smager lidt a la Nutella, men er sødet med dadler i stedet for sukker.

Bemærk
Hævetid: I alt 10 timer

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i det kolde vand i en skål. Tilsæt kærnemælk, honning, kardemomme og ølandshvedemel, og rør det sammen. Tilsæt hvedemel og salt, og ælt dejen grundigt sammen på en røremaskine i ca. 8 minutter, til den er elastisk og slipper skålens kant. Tilsæt rosiner, og ælt dem langsomt ind i dejen til sidst.
Hæld dejen i en oliesmurt skål. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve på køl i 10 timer.
Tænd ovnen på 250°, og lad en bageplade varme med. Tag dejen ud fra køl, og hæld den ud på et meldrysset bord. Hak dejen ud i 12-15 stykker, og tril dem ganske let til tynde stænger uden at ælte dejen. Fordel brødstængerne på et stykke bagepapir.
Træk forsigtigt bagepapiret med brødstængerne over på den brandvarme bageplade, og sæt straks pladen ind i ovnen. Bag brødstængerne i 5 minutter. Skru dernæst ovntemperaturen ned til 230°, og bag brødstængerne færdige i ca. 5 minutter, til de er godt gyldne. Afkøl brødstængerne på en bagerist.
Tænd ovnen på 200°. Hæld hasselnødderne i et ovnfad, og rist dem gyldne i ovnen i ca. 15 minutter. Tag dem ud, og nulr de løse hinder af.
Blend de varme hasselnødder til fint mel i en minihakker eller foodprocessor. Fortsæt med at blende i ca. 1 minut, til massen får en klistret konsistens. Tilsæt dadler, kokosolie og vand, og blend videre, til massen er cremet og ensartet.
Hak og smelt chokoladen. Hæld den smeltede chokolade i nøddemassen, og blend det hurtigt sammen. Smag dippen til med salt, og hæld den i et glas med låg. Opbevar på køl indtil servering.

Tip!

Bland mere chokolade i nøddedippen, hvis du ønsker den ekstra sød og cremet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar