Koldhævede morgenboller
25. november 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
De lækre boller er noget af det nemmeste at bage, så selv på en hverdag er det ingen sag at diske op med hjemmebagt morgenbrød. Drys bollerne med din yndlingstopping, eller hvad du lige måtte have i skabet.
Bemærk
Hævetid i alt: Ca. 12 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunt vand i en skål, og tilsæt yoghurt, olie og salt.
Rør grahamsmel og hvedemel i lidt ad gangen, til dejen får en ensartet konsistens. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den hæve natten over i køleskabet.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og form bollerne herpå ved hjælp af to skeer. Drys med chiafrø eller birkes, og lad bollerne hæve lunt til dobbelt størrelse, minimum en time.
Tænd ovnen på 250°, og stil en lille bradepande i bunden af ovnen.
Sæt bollerne i ovnen, hæld en kop kogende vand i den lille bradepande, og luk straks ovnen. Skru temperaturen ned til 220º.
Bag bollerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de får farve og lyder hult, når du banker under bunden. Servér dem på morgenbordet, helt friskbagte og lune.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: De bedste koldhævede boller