Koldhævede kakaoboller med flydende chokoladehjerte
1. april 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Lune kakaoboller med et flydende indre af smeltet chokolade – hvad mere kan man ønske sig?
Bemærk
Hævetid: I alt 9½ time
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld mælk, kakao og farin i en gryde, og varm det forsigtigt op. Tag gryden af varmen, rør chokolademælken sammen, og lad det stå, til det er lunt (37°). Smuldr gæren, og rør den ud i den lune chokolademælk.
Tilsæt mel, salt og blødt smør, og ælt dejen grundigt sammen på en røremaskine i ca. 10 minutter, til dejen er glat og smidig. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå ved stuetemperatur i 30 minutter. Sæt derefter skålen på køl i mindst 8 timer (gerne natten over).
Bræk chokoladen i 12 lige store stykker. Hæld den kolde dej ud på et meldrysset bord, og del den i 12 lige store stykker. Tryk stykkerne let flade, og læg et stykke chokolade på midten af hver bolle.
Fold dejen sammen omkring chokoladen, og form dejen til en rund bolle. Fordel bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 1 time.
Tænd ovnen på 225°. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Afkøl dem let på en bagerist, og servér dem lune, så chokolademidten stadig er flydende.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: De bedste koldhævede boller