Koldhævede hvedeknopper med kardemommesmør

22. juli 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Hold den hyggelige danske tradition i live, og servér varme hveder aftenen før store bededag. Her serveres de med hjemmelavet kardemommesmør.

Bemærk
Hævetid, i alt: 10 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 bradepande, 33 x 23 cm

Sådan gør du

Smuldr gæren, og opløs den i mælken i en skål. Rør æg, sukker, kardemomme, salt, smør og det meste af melet i. Ælt dejen grundigt i en røremaskine i ca. 10 minutter, til den er glat og blank. Tilsæt evt. mere mel, hvis dejen er meget klistret. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve på køl i mindst 8 timer (gerne op til 12 timer).
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 12 lige store stykker. Form dejstykkerne til runde boller.
Læg bagepapir i bradepanden, og fordel bollerne i bradepanden med et par cm imellem, så der er plads til, at de kan hæve sammen. Dæk bradepanden med et viskestykke, og lad bollerne hæve et lunt sted i mindst 2 timer, til de er hævet til dobbelt størrelse.
Tænd ovnen på 200°. Bag bollerne i ovnen i 18-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl hvedeknopperne i formen på en bagerist.
Rør smørret med vaniljesukker i en skål. Stød kardemommefrøene i en morter, og bland dem sammen med sukker i en skål.
Rør kardemommesukkeret i smørret, anret det i en skål, og sæt på køl til servering. Flæk hvedeknopperne, og rist dem gyldne på en brødrister. Servér dem med kardemommesmør.

Tip!

Kan du ikke få fat på hele kardemommefrø, kan du i stedet bruge 1 tsk. stødt kardemomme til kardemommesmørret.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar