Koldhævede gulerodsboller med havregryn
10. juni 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Dejen til de saftige boller skal blot røres sammen i en skål og herefter hæve på køl natten over. Så er det nemt og hurtigt at sætte nybagte boller på bordet næste morgen.
Bemærk
Hævetid i alt: Mindst 8½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl og riv gulerødder. Smuldr gæren, og rør den ud i det kolde vand i en stor skål. Tilsæt sukker, olie og revne gulerødder, og rør rundt.
Tilsæt havregryn, ølandshvedemel, hvedemel og salt, og rør dejen sammen med en gaffel, til den er ensartet og har konsistens som tyk havregrød.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den hæve ved stuetemperatur i 30 minutter. Sæt herefter skålen på køl i mindst 8 timer eller natten over.
Tag skålen med dej ud fra køl. Form dejen til rustikke boller ved hjælp af to skeer, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Tænd ovnen på 230° varmluft. Pensl bollerne med vand, og drys dem med femkornsblanding. Bag bollerne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem let på en rist før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste gulerodsboller