Koldhævede grovboller

Den bedste opskrift på koldhævede grovboller, der smager skønt og mætter dejligt. Dejen hæver natten over og er meget nem at have med at gøre. Der er ingen kerner indeni, men masser udenpå. Gode som sandwich- eller gnaveboller.

Koldhævede grovboller
0-30 min.

(10)

May 6, 2022 af Susanne PalmqvistFoto: AOP
Bemærk:Hævetid på køl: Mindst 6 timer, gerne natten over.

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Koldhævede grovboller: Nem opskrift

Findes der noget, der er ret meget bedre end at stå op til duften af nybagte boller en weekendmorgen?

Alligevel kan det være svært at overskue at skulle balancere med bolledej og røremaskine med søvnen siddende i øjenkrogen, mens ungernes utålmodighed efter morgenmad bliver stadigt mere ikke-eksisterende.

Men her kommer begrebet koldhævning dig til undsætning! Dejen til disse lækre og gode grovboller bikses nemlig sammen aftenen før og står og hæver i køleskabet natten over.

Næste morgen skal ovnen bare tændes, og bollerne formes – og så er der friskbagt, luftigt grovbrød til hele familien på ingen tid.

Sunde grovboller til børnenes madpakker

Opskriften på grovbollerne her er desuden fyldt med gode meltyper og mættende kerner, så de sagtens kan spises af både børn og voksne som et sundt og solidt morgenmåltid.

Har du boller tilovers, så er de koldhævede grovboller også perfekte til madpakken som sandwichbrød – eller de kan gøre det ud for et lille mellemmåltid som gnavebrød.

Hurtig grovbolle-opskrift, som er let at variere

En anden fordel ved de koldhævede grovboller er, at de kan varieres, ligesom du ønsker det.

Du kan for eksempel eksperimentere med andre meltyper eller med at tilsætte lidt af kernerne direkte til dejen – eller du kan helt undlade dem, hvis ungerne ikke er så begejstrede for lige netop dén del.

Prøv også: De bedste koldhævede boller

Et lille tip kan i så fald være at snige lidt havregryn dejen for et ekstra skud sundhed. Skru i så fald lidt ned for mel-mængden.

Selvom det nemmeste er at bikse dejen sammen på en røremaskine, så kan det også sagtens lade sig gøre at lave de koldhævede grovboller uden. Giv dem i stedet håndkrafts-kærlighed, så længe du orker.

Fordelen ved en maskine er dog, at slutresultatet bliver mere luftigt – men en mere bastant bolle smager også skønt!

Måske du også kan li'