Koldhævede grovboller

Den bedste opskrift på koldhævede grovboller, der smager skønt og mætter dejligt. Dejen hæver natten over og er meget nem at have med at gøre. Der er ingen kerner indeni, men masser udenpå. Gode som sandwich- eller gnaveboller.

Bemærk
Hævetid på køl: Mindst 6 timer, gerne natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Brug en stor skål, hvor dejen har plads til at hæve. Rør vand, gær, salt, honning og olie sammen, og pisk rugmelet i. Lad det stå i 20 minutter.
Rør speltmel i, til dejen er fast, men ikke så den kan æltes med hænderne. Rør den godt, helst i 10 minutter og gerne på maskine.
Drys et fint lag mel over, og dæk skålen med film. Stil den i køleskab natten over eller i mindst 6 timer.
Kom kernerne i en dyb tallerken. Tænd ovnen på 230°.
Brug en stor ske dyppet i vand til at forme bollerne med. Tag en skefuld, og vip den over i kernerne. Vend forsigtigt rundt uden at trykke dejen, så der er kerner over det hele.
Sæt bollerne på en plade med bagepapir. Sæt dem i den varme ovn, og bag dem i 10 minutter.
Skru ned til 210°, og bag dem i 15-20 minutter. Lad dem afkøle på en rist. Kan fryses.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
11. juli 2018 af .

Foto: AOP

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar