Koldhævede boller med kærnemælk og chiafrø
6. april 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Rør blot dejen sammen med en gaffel, og lad den hæve på køl natten over. Næste morgen tager det ingen tid at forme bollerne med en ske og sætte dem i ovnen. Så bliver det næsten ikke nemmere!
Bemærk
Hævetid: I alt 8½ time
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren, og opløs den i vandet i en stor skål. Rør kærnemælk, honning, salt, havregryn, chiafrø og speltmel i. Tilsæt herefter manitobamel lidt ad gangen, og rør det hele godt sammen med en gaffel, til dejen har konsistens som tyk havregrød.
Dæk skålen med husholdningsfilm og eventuelt et låg, og sæt den på køl i mindst 8 timer (eller natten over).
Tag dejen ud fra køl, og form den straks til 12 rustikke boller ved hjælp af en spiseske og en fugtig hånd.
Fordel bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Pensl bollerne med vand, og drys med chiafrø. Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl på en bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk