Kold tomatsuppe med rød karrypasta

Denne kolde tomatsuppe tager ingen tid at lave og er tilføjet et lækkert asiatisk og krydret pift med rød karrypasta, limesaft og fiskesauce. Top med kokosmælk og frisk koriander.

Kold tomatsuppe med rød karrypasta
0-30 min.

(0)

29. september 2020 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Kold tomatsuppe

rød karrypasta
1 spsk.
kokosolie
1 tsk.
skalotteløg
1
citrongræs
1 stilke
tomatpassata
400 g
grøntsagsbouillon
5 dl
fiskesauce
1 spsk.
sukker
1 tsk.
limesaft
1 spsk.

Til servering

frisk koriander
2 stilke
kokosmælk light
2 tsk.
brød
2 skiver

Sådan gør du

Kold tomatsuppe

Rist karrypasta i kokosolie sammen med hakket skalotteløg og citrongræs i 2 minutter.
Tilsæt tomatpassata, bouillon og fiskesauce, og lad det hele koge i 5 minutter ved svag varme.
Smag blandingen til med sukker og limesaft, og blend den fint.
Sæt suppen i køleskabet indtil servering.

Servering

Servér suppen dryppet med lidt kokosmælk og toppet med koriander, og servér et par skiver brød til.

Tip!

Tomatpassata er purerede tomater og er særligt velegnet, hvis det skal være nemt, og man gerne vil undgå større tomatstykker.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'