Kold tomatsuppe med agurk og purløg
26. oktober 2018
af
Inge Skovdal.
Foto: Inge Skovdal, Skovdal Nordic
En kold tomatsuppe giver en frisk og meget mildere smag, end når suppen er varm. Anret suppen i skåle, eller hæld den i høje glas, og servér den som en fyldig og forfriskende drik.
Bemærk
Hviletid på køl: Mindst 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl tomaterne, og skær halvdelen af dem i store både. Skyl agurken, og skær den midt over. Pil løget, og halvér det. Pil hvidløget. Rens chilien, og skrab kernerne ud.
Blend tomatbådene, halvdelen af agurken, halvdelen af løget, chilien og halvdelen af purløgen sammen med tomatjuice og hvidløg, til du får en glat og ensartet suppe. Smag til med olivenolie, hvidvinseddike og salt.
Hæld suppen i en kande, og stil den i køleskabet i mindst 1 time, så den bliver helt kold.
Skær resten af tomater, agurk og løg i meget små tern, bland dem i en skål, og stil på køl.
Hak resten af purløget fint. Top den kolde suppe med grøntsagstern og finthakket purløg.
Tip!
Har du ikke tid til at vente på, at suppen bliver helt kold? Så blend en lille håndfuld isterninger med, eller servér suppen med isterninger i.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv vores bedste opskrift på tomatsuppe!