Kold sommersuppe med agurk og rejer
30. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
På en varm sommerdag er det lækkert med en iskold og læskende suppe. Servér den som et let aftensmåltid, evt. med godt brød, eller brug den som en nem gæsteforret eller frokost.
Bemærk
Afkøling: Mindst 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil skalotteløget, og hak det fint. Skyl agurkerne, og skær dem i mindre stykker. Tag edamamebønner ud fra frost.
Hæld skalotteløg, agurk, edamamebønner, mynteblade (gem evt. lidt til pynt),bouillon og cremefraiche i en blender eller foodprocessor, og blend det sammen, til det er cremet og ensartet. Det tager lidt tid, før suppen bliver helt glat, så vær tålmodig. Smag suppen til med citronsaft, salt og peber.
Sæt suppen på køl 1 time før servering, så den trækker mere smag og bliver helt kold.
Rist solsikkekerner og boghvedekerner i olie på en pande i et par minutter, til de er sprøde. Krydr med salt, og hæld dem ud på et stykke bagepapir til afkøling.
Anret den kolde suppe i skåle, og top med afdryppede rejer og kerneknas. Pynt evt. med mynteblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk